duminică, 22 februarie 2015

Gunoiul dintr-o relație

Pașii aceia alerți, dar sincronizați trădau o relație perfectă între ei. Umbrele lor pur și simplu făceau dragoste pe cimentul dur și rece, de câte ori se întâlneau. De la distanță părea să arate ca o poveste idilică între un EL și o EA, o contopire între inimile și trupurile lor. Cuvintele erau prea seci pentru a reda sentimentele lor, dacă nu erai unul din protagoniști chiar nu aveai cum să înțelegi pe deplin filmul în care joacă. Nu era dublat, subtitrat, era mut, iar replicile redau iubirea pe care o simțeau doar ei.

Dar va veni ziua în care răsăritul îi va surprinde pe amândoi, iar apusul doar pe unul singur. Ziua în care ea îi va da gunoiul din viața ei și el îl va arunca cu plăcere, apoi el va deveni acel gunoi și va fi aruncat cât mai repede din viața ei. Bucuroasă va îmbrăca rochia ei imaculată și va merge grăbită în căutarea altuia cu care să-și sincronizeze pașii, dar destul de oarba încât să nu vadă impuritatea pe care o poartă.

Până îl va găsi pe următorul, gunoiul va crește tot mai mult aproape îi va fi greu să-l ascundă pentru început, murdăria se va întinde, pentru că nu a încercat să curețe niciodată adevărata sursă, să privească adânc în ea. Impuritatea va trebui îndepărtată chiar de către ea, atât timp cât va apela la un EL, va arunca și părți din sufletul ei, iar la final nu se va mai recunoaște.


Niciun comentariu: