sâmbătă, 21 februarie 2015

Tăcerea lor

A obosit să vorbească, avea atâtea de spus, dar acum nu își mai au rostul toate înșiruirile alea de cuvinte. Acele vorbe care aveau o încărcătură atât de mare, care erau dublate de emoție, de pasiune și care odată rostite erau seci, incomplete, menite să fie date uitării cât mai repede.

Acum vrea să tacă, să își asculte gândurile, să dea ordine haosului stârnit, ăsta e un apus care speră să fie urmat cât de curând de răsărit. Dar timpul e important aici, e o noapte întreagă, poate o serie de nopți albe sau poate ani. Trebuie să-ți asculți tăcerea, să îți cauți răspunsurile care nu îți vor strigă niciodată soluția, ele o vor șopti doar, foarte încet, tot mai încet.

Câteodată ai mult mai multe de învățat dacă asculți ce au de zis cei din jur, decât să încerci să acaparezi o discuție care se transformă treptat într-un monolog. Defapt sunt vocile din interiorul tău, tot mai multe, tot mai contradictorii.  E mai bine să pui punct unui joc menit să-l pierzi, a căror reguli chiar dacă ai vrea nu le poți înțelege, pentru că se schimbă de la o zi la alta. Ei doi erau construiți să fie împreună, a fost gustul fructului pe care nu-l poți uita când îl ai în mână și îl deguști, dar același gust devine ambiguu dacă nu-l mai vezi, nu-l mai atingi, rămâne doar o amintire vagă, care va fi depozitată undeva...și uitată. 

Niciun comentariu: