vineri, 20 februarie 2015

Oglinzile din fiecare

De multe ori ni se întâmplă să atragem în jurul nostru oameni cu care avem multe în comun, în care ne regăsim, care ne transmit o anumită stare aparte. Ți se poate părea și puțin ciudat să întâlnești atâtea calități ale tale în celălalt și în consecință o să faci tot ce poți să ții genul acesta de persoane lângă tine. Ajungi să afirmi că știi foarte bine tipul ăla de om, pentru că este asemănător ție, dar nu faci altceva decât să-l treci print-un filtru al condiționărilor mentale.

Suntem oglinzi unii pentru alții, exercităm o atracție asupra oamenilor și găsim bucăți din noi în ei. Dar se întâmplă ca acea oglindă care la început arăta o imagine foarte clară să se murdărească ori chiar să arate o imagine deformată și atunci o arunci cât mai repede. Nu mai încerci să remediezi nimic, nu ai timp, vrei să fugi de acolo, la început ți se părea că te vezi pe tine acolo dar acum sigur te-ai înșelat. Defapt TU ai fost tot timpul.

Ai văzut în celălalt o urâțenie de nedescris care te-a speriat, dar pe care o vezi uneori în tine și nu vrei să o recunoști. Problema nu a fost niciodată la cel de lângă tine, el doar a oglindit sufletul tău, te-a făcut să te privești mai bine chiar pe TINE. Nu ți-a plăcut ce ai văzut și l-ai învinuit, dar de propria persoană nu putem fugi la nesfârșit.

În schimb poți alege să dai o ordine haosului din tine și vei vedea că în jurul tău vor apărea oglinzi pure, oameni sincer care te vor face să te simți puternic, frumos, împăcat și o să începi să te vezi din ce în ce mai clar. Devino omul care vrei să fii cu adevărat!

Niciun comentariu: