sâmbătă, 28 februarie 2015

Prietenul adevărat

E acea persoană pe care o uiți și de care îți aduci aminte când îți e cel mai greu, e genul de om în a cărui mâni poți să-ți pui sufletul fără teamă și care te va înțelege mereu. Nu se va supăra niciodată că nu-l cauți, că nu vorbiți banalități sinistre zilnic, dar va fi acolo ori de câte ori tu vei avea nevoie, pentru că această relație va fi mereu reciprocă. Deși nimeni nu va contoriza, amândoi vă veți simți la fel de apreciați și înțeleși după ce vorbiți.

E genul de relație care nu mai are nevoie de nimic, nu vrei să evolueze, nu vrei să regreseze, vrei ca omul ăla să fie acolo ori de câte ori ai nevoie și nu e nimic egoist în asta, pentru că și tu ai face tot ce îți stă în putere pentru a fi acolo la rândul tău. Pentru a fi umărul pe care plânge, pentru a oferi îmbrățișarea care îl ajută să meargă mai departe, pentru a sări amândoi până la stele de bucurie.

Tu trebuie să prețuiești genul ăsta de om, trebuie să-l ții cât mai aproape de sufletul tău, să îl asculți cu inima, fără să-ți aștepți grăbit rândul la replică și doar să-i arăți prin priviri blânde un întreg univers, să te dezvălui pe tine. Adevărata relație de prietenie dintre doi oameni mereu va rezista timpului, distanței și tăcerii.

Niciun comentariu: