miercuri, 26 august 2009

Curiozitati

- In Anglia medievala era interzis pentru cupluri sa faca sex fara aprobarea regelui. Cand un cuplu vroia copii trebuia sa ceara o aprobare scrisa de la rege si primea o placa pe care o puneau in casa si scria "Fornication Under Consent of the King" (F.U.C.K.). De acolo vine acel cuvant.
- In razboiul civil din SUA dupa o batalie se afisau ranitii si mortii.
- Cand armata nu avea pierderi se afisa "0 killed" (0 morti) de acolo provine expresia O.K.
-Cand englezii au ajuns in Australia au vazut un animal ciudat care sarea prin paduri. Au chemat un bastinas si l-au intrebat prin semne ce animal era acela. Cum bastinasul repeta "kan ghu ru" ei au adoptat acel nume pentru animal. Dupa mult timp cercetatorii au constatat ca bastinasul de fap spunea "nu inteleg".
- Daca o statuie reprezentand un erou pe cal prezinta calul cu doua picioare in aer, personajul murit in batalie. Daca are un picior in aer a murit ranit dupa batalie si daca are patru picioare pe jos a murit de moarte naturala.
- Dupa lege autostrazile interstatatle din SUA trebuie sa aiba 2 km drepte din fiecare 10 km ca sa fie folosite pentru aterizare de avioane in caz de urgenta sau razboi.
- Cuvantul JEEP vine din prescurtarea "General Purpose" vehicle -G.P.
- Pentagonul are dublu numarul de toalete de care este nevoie. Cand a fost construit legea impunea bai separate pentru albi si negri.
- Nu se poate stranuta cu ochii deschisi.
- Cuvantul cimitir vine din greceste koimetirion care inseamna "dormitor"
- Zona din Mexic "Yucatan" isi are numele de cand un spaniol a intrebat un indigen cum se numea acel loc. Bastinasul a raspuns "yucatan". Spaniolul nu stia ca de fapt el i-a zis "eu nu sunt de aici".

Un comentariu:

Oana spunea...

Hello George,

Foarte interesanta partea cu F.U.C.K...cine s-ar fi gandit cu adevarat la asta?

Ce mai faci?


Te pup,
Oana Zlatovici