sâmbătă, 7 martie 2015

Bucăți de suflet în cuvinte

De multe ori aș vrea să pot spune totul într-un singur cuvânt, doar unul care să cuprindă toată esența mesajului meu. Să fie privirea care nu mai are nevoie de nimic în plus, zâmbetul călduros care se transformă într-un sărut, pasiunea dintr-o plimbare noaptea fără destinație dar alături de omul pe care îl vrei alături până la final.

Sunt de prisos toate lucrurile care se pot întâmpla între începutul unei fraze și finalul ei. Dar poate ele dau acea strălucire, dau acel înțeles pe care doar ei îl știu și dintr-odată înșiruirea de cuvinte are un sens. E o frază care nu se mai termină, ambii mai adaugă ingredientul lipsă, puțină iubire azi, mult haos mâine, ca mai apoi totul să sfârșească în dragoste și să se reia la nesfârșit. E frumusețea și farmecul atunci când doi gândesc ca unul, când modelează prezentul nesigur într-un viitor doar al lor. Sunt doua jurnale contopite într-o carte în care ambii își aduc aportul, acolo au notat totul despre ei, e locul unde s-au văzut prima oară, e melodia lor, e prima atingere, ultima ceartă, momentele de singurătate, dar și cele ne neuitat petrecute în doi.

Fiecare cuvânt scris poate fi înțeles doar de celălalt, e cartea pe care doar ei o pricep, pentru restul nu o să aibă noimă pentru că universul se rezumă doar la EL și EA acolo. Dar poate să vină și momentul în care nici pentru ei termenii nu o să mai aibă sens și atunci o să se oprească din a scrie împreună, vor porni ambii în căutarea cuvintelor pierdute. Peste ani când vor redeschide cartea aceea prăfuită poate vor găsi în interiorul ei bucăți de suflet sau frimituri de haos în acele cuvinte. 

Niciun comentariu: