vineri, 31 decembrie 2010

La multi ani!

joi, 30 decembrie 2010

Veverita femela nu refuza niciodata o partida de amor

Aceasta rozatoare este dispusa sa intretina relatii amoroase cu orice veverita mascul ii iese in cale. Ea poate avea pana la 14 parteneri de sex, motiv pentru care puii nu vor semana bine intre ei. Majoritatea cercetarilor pe animalele cu viata sexuala promiscua tind sa arate ca obiceiurile acestea sunt o consecinta a dormitului impreuna (alaturi de "veveritoi"). Veverita femela pierde destula energie atunci cand umbla dupa mai multi parteneri, si ii face pe acestia mai vulnerabili pradatorilor si bolilor sexuale. Veveritele roscate intra in calduri o singura zi pe an si atunci trimite semnale tuturor masculilor aflati in apropiere. Si nu iarta nimic, am putea spune!
Multumesc: www.apropo.ro

Lucruri pe care SIGUR nu le stiai despre tine

  • Un plaman uman contine peste 300.000 de milioane de vase capilare. Daca aceasta ar fi puse cap la cap, s-ar intinde pe o distanta de 2400 de kilometri.
  • Testiculele unui barbat produc 10 milioane de spermatozoizi in fiecare zi - suficient pentru ca acesta sa poata repopula planeta in doar sase luni.
  • Oasele umane sunt le fel de rezistente precum granitul. Un os de marimea unei cutii de chibrituri poate suporta presiunea unui bloc de 9 tone - de patru ori mai mult decat poate suporta betonul.
  • Cel mai mare organ al corpului uman este pielea. Ea poate acoperi, in cazul unui adult, o suprafata de 1,9 metri patrati. De asemenea, in timpul vietii unui om, acesta pierde pana la 18 kilograme de piele moarta.
  • Un om consuma, in medie, 50 de tone de mancare si bea circa 50.000 de litri de lichide de-a lungul vietii.
  • Muschii unui ochi se misca de circa 100.000 de ori pe zi. Pentru a ne imagina ce inseamna acest lucru, ganditi-va ca echivalentul unui asemenea efort pentru muschii picioarelor inseamna un traseu de 80 de kilometri in fiecare zi.
  • Viteza cu care aerul este eliminat in timpul unui stranut este de cel putin 160 de kilometri pe ora.
  • Un om poate rezista pana la 40 de zile fara mancare, 6 zile fara apa si 6 minute fara aer. De asemenea, el nu poate rezista, in mod normal, fara sa doarma mai mult de 11 zile.
  • Locul in care parul uman creste cel mai repede este barba. Daca nu ar fi taiata periodic, o barba ar putea atinge pana la 10 metri lungime.
Multumesc: www.descopera.ro

miercuri, 8 decembrie 2010

Pusculita de criza

Toata lumea a vazut sau a avut un porcusor dolofan in care mai economisea cate ceva...ca la un moment dat sa-l sacrifice pentru un scop nobil!
Cateva poze care se potrivesc numai bine crizei economie prin care trecem.

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Accident "grav"



Filmuletul imi aminteste de microbuzele de la noi care sunt pline pana la refuz...aici situatia e putin mai diferita si deznodamantul inedit.
Multumesc: www.tare.ro

Cea mai spectaculoasa lovitura libera din toate timpurile



Cel mai batran animal al planetei


Daca ar fi sa fac aici un top al celor mai longevive animale probabil s-ar regasi destul de multe...dar mi-am zis sa-l prezint pe cel mai cel. Nu stiu cati s-ar fi asteptat sa auda ca primul loc e ocupat de o...scoica. O echipa specialisti au stabilit ca o scoica, gasita in apele islandeze, are intre 405 si 410 ani, intrecand toate recordurile de batranete. Acum vine alta bomba...recordul Guinness Book era ocupat inainte tot de o scoica de vreo 220 de ani. Dar neoficial se zvoneste ca recordul ar fi al altei scoici gasite intr-un muzeu din Islanda, care ar putea avea 374 de ani. Bine bine...scoici scoici si iar scoici...mai bine as da o reteta de gatit. Poate te intrebi cum si-au dat respectivii seama ca stimabila are un car de ani. SIMPLU! Sclerocronologii determina varsta scoicilor, in functie de liniile de crestere de pe cochilia acestora, au mai descoperit ca au un puternic sistem de anti-imbatranire. Cine stie poate se ia si la noi. 
 Multumesc! www.descopera.ro pt informatii. (textul a fost reprodus intr-o maniera proprie)

miercuri, 1 decembrie 2010

Mesaj de 1 Decembrie

La multi ani tuturor romanilor, la multi ani Romania, la multi ani cititori broscari.blogspot.com. Da! A trecut un an de la fostul 1 decembrie...sincer nu imi aduc aminte ce a fost atunci, probabil ceva asemanator cu ce se intampla si acum prin oras, pe la tv, peste tot. Stai sa te gandesti ca injuri un an de zile tara asta ca nu iti ofera nimic, ca te face sa o lasi si sa-ti fortezi norocul prin alte tari cu gandul la un trai decent...si vine ziua cand trebuie sa-i urezi "la multi ani". Merita oare? La multi ani de chin in continuare, la multi ani de saracie, la multi ani de neajunsuri...cam asta ar fi realitatea. Totusi tara asta te face sa o iubesti. Fiecare are un raspuns personal pentru dragostea ce o simte pentru glia natala.