luni, 28 iunie 2010

Marele Rechin Alb



Orice animal care are ghinionul sa dea nas in nas cu Marele Rechin Alb are sanse minime de supravietuire. Acest animal este predatorul numarul 1, cu remarcabilele abilitati de pradator. Are o viteza impresionanta sub apa si poate sa se ridice la cativa metri in aer pentru a-si surprinde prada. Rechinul poseda si cateva siruri de colti puternici, care sunt inlocuiti imediat ce sunt pierduti in luota. Un singur rechin poate sa-si schimbe circa 50,000 pe parcursul vietii. Atacul rechinului alb este de obicei unul foarte inteligent, acesta aplicand o singura muscatura victimei, dupa care asteapta cuminte ca aceasta sa moara, evitand astfel un conflict periculos.

duminică, 27 iunie 2010

Leul



Acest animal este supranumit si “regele junglei” si pe buna dreptate. Leii vaneaza unele dintre cele mai mari animale de pe Pamant, inclusiv bivoli sau elefanti. O parte din succesul lor de predatori vine din cooperare. Leii traiesc in familii de pana la 20 de membrii, fiecare contribuind la vanatoare. Puii isi invata locul in familie inca de mici prin lupta in joaca, care ii ajute sa-si descopere talentele de vanatoare si rolul in mecanismul intern. Sansa de reusita intr-un atac organizat este 1 la 5, o sansa destul de mica la prima vedere, insa aceste sanse sunt foarte bune cand te gandesti ca victimele leiolor sunt animale puternice cu o putere masiva de lupta la randul lor.

sâmbătă, 26 iunie 2010

Ursul Grizzly



Ursul Grizzly, cunoscut si sub numele de Ursul brun, este cel mai temut animal din America de Nord. Acest animal puternic poate ajunge la o inaltime de 2 metri si la o greutate de pana la 360 kg. Consitutia masiva si labele foarte mari pot ucide un om dintr-o singura lovitura, iar falcile puternice ii permit sa consume o varietate de mancare, inclusiv mamifere mari. In cazul unei intalniri cu ursul in salbaticie, cel mai important lucru este sa nu fugi. Aceste animale ajung sa alerge si cu 65 de km / ora, iar fuga ii poate declansa dorinta de vanatoare.

vineri, 25 iunie 2010

Balena Ucigasa



Cum sugereaza si numele, Balena Ucigasa este un pradator mortal, care combina talentul remarcabil de vanator cu fizicul impresionant. Acestea au o multime de metode ingenioase prin care isi procura hrana. De exemplu, Balenele Ucigase vaneaza foci si pinguini, lovind gheata de dedesubt, provocand astfel micutele animale sa cada in apa. Fiind foarte sociale, Balenele Ucigase traiesc in grupuri mari si se stie ca izbutesc deseori sa vaneze si marele rechin alb.

joi, 24 iunie 2010

Crocodilul



Nu este nimic mai infricosator decat un pradator care isi asteapta sub apa prada, camuflat de mediul inconjurator. Crocodilul, un pradator extrem de violent si aproape invizibil inainte de atac, ocupa locul 5 in topul nostru. Cu ajutorul dintilor si ghearelor extrem de puternice, crocodilii pot sa vaneze o varietate de animale. Unele specii, cum este crocodilul de Nil, pot rapune animale foarte mari, cum ar fi zebrele sau bivolii. Modul tipic de vanatoare este acela de a astepta ascuns la mal, sub apa, animalele insetate, pe care le trage la fund si le invarte pana reuseste sa le sufoce.

miercuri, 23 iunie 2010

Dragonul de Komodo



Cel mai mare dintre toate reptilele, dragonul de Komodo cantareste in jur de 135 kg si ajunge la o lungime de pana la 3 metri. Acest animal ocupa locul 6 in top, deoarece detine multiple calitati de ucigas: viteza, forta si capacitatea de a ucide o prada de doua ori mai mare decat el. Sa nu uitam si de arma letala, muscatura toxica. Orice victima care supravietuieste atacului unui dragon de Komodo, are sanse foarte mari sa moara la scurt timp dupa lupta din cauza ranilor infectate. Komodo prefera sa prinda prada prin ambuscade, insa este de asemenea un bun alergator si inotator. La fel de impresionant este si faptul ca dragonii de Komodo pot manca o cantitate de carne impresionanta, pana la jumatate din greutatea proprie, la o singura masa.

marți, 22 iunie 2010

Lupul



Multi dintre pradatorii de top ai planetei sunt singuratici, preferand sa vaneze pentru propriul scop. Puterea lupilor sta insa in cooperarea perfecta intre membrii haitei. O vanatoare incepe prin alergarea prazii si obosirea ei. Incredibil poate parea faptul ca lupii prefera mai mult animalele care fug, deoarece acestea nu prezinta un pericol asemanator unui animal care sta sa se lupte. Apoi masculul Alpha conduce vanatoarea, urmat indeaproape de femela Alpha. La un moment dat vicitma cade si este inconjurata de lupi. Finalul este cunoscut.

luni, 21 iunie 2010

Piranha



Dintre toti pestii din apele Pamantului, piranha are probabil cea mai proasta reputatie. O singura privire spre dintii ca niste lame ai acestui peste iti poate provoca fiori pe sira spinarii. Intalniti in apele dulci ai Americii de Sud, piranhia vaneaza in zori si la apus, animale mici. Cand prada este mai mare, piranhia vaneaza in grupuri foarte numeroase, uneori reusind sa devoreze rapid animale precum cai sau porci.

duminică, 20 iunie 2010

Mamba Neagra



Poate unul dintre cei mai temuti pradatori de pe intregul continent african este Mamba Neagra, un sarpe veninos gigant intalnit in Sud-Estul continentului. Este denumit astfel dupa pielea neagra din cerul gurii, care este vizibila in momentul atacului. Acesti serpi sunt de obicei timizi, insa pot sa devina foarte agresivi intr-o confruntare directa. In timpul atacului, Mamba Neagra obisnuieste sa isi muste victima in repetate randuri, eliberand doze letale de venin. In trecut, muscatura de Mamba Neagra era 100% fatala.

sâmbătă, 19 iunie 2010

Top 10 pradatori: Tarantula

Incep azi un nou top10 dar de aceasta data din alta lume decat cea a masinilor...a pradtorilor feroce. Pe parcursul a 10 zile o sa prezint cate un pradator, ramanand ca la urma sa spunem cine e masulul alfa dintre ei...probabil toti. SURSA: www.lifestyle.ele.ro



Tarantulele sunt printre cele mai temute animale ale planetei si pe buna dreptate. Nu numai ca sunt gigantice pentru niste paianjani, dar sunt si niste vanatori excelenti, lasand sanse de supravietuire apropiate de 0, oricarui animalut mic pe care il vaneaza. Succesul unei vanatori reusite pentru tarantule sta in rabdare. Cu ajutorul marimii impresionante (12,7 cm in lungime si 30 de cm cu picioarele intinse), tarantula isi subjuga prada repede, o zdrobeste cu ajutorul coltilor, dupa care toarna suc digestiv pe aceasta. Delicios!


Un alt supercar în toată regulă, motor V12 bi-turbo şi 720 CP, dar cu un nume care sună mai mult a firmă de transport şi cu o notorietate scăzută este Tramontana. Acest model este proiectat şi dezvoltat în Spania.

vineri, 18 iunie 2010



Şi estonienii au făcut o replică la Lotus 7. Acest model este realizat din subansamble de Lada, dar poate primi cam orice motor, inclusiv un propulsor V8 de 5.8 litri de la Chevrolet.

joi, 17 iunie 2010



Acest proiect este, probabil, cel mai cunoscut automobil necunoscut , fiind prezent la Salonul de la Geneva 2007. Are un propulsor de la Audi de 1.8 litri Turbo ce dezvoltă 265 Cp. Cântăreşte doar 650 kg şi atinge 100 km/h în doar 3,9 secunde.

miercuri, 16 iunie 2010



Sir Stirling Moss a concurat în Argentina cu un Porsche 550 Spyder, lucur pe care Jorge Vasquez, fondatorul JVA, nu l-a uitat şi a creat o replică a legendarului model. Mult mai ieftinp , versiunea look-a-like are motoare de la VW, cel de bază fiind un 1.8 de 100 CP. Noroc că are o masă de doar 720 kg, deşi s-ar putea mult mai bine.

marți, 15 iunie 2010



Un model similar cu dv/dt, replică tot la Lotus 7 este şi Chinkara Roadster 1.8 S, făcut în India. La fel ca roadster-ul făcut de studenţii români, acest model are un motor de 1.8 litri ce dezvoltă 116 CP, dar este mai greu cu 140 kg şi atinge suta în 6,7 secunde, valori la fel calculate.

luni, 14 iunie 2010



Cehii au avut şi ei o tentativă de roadster, numită Kaipan, dar acest model dezamăgea prin discrepanţa dintre aspectul futurist şi motorul provenit de pe Skoda 135, plus tracţiunea faţă neindicată unui asemenea model.

duminică, 13 iunie 2010



Australienii nu au prea mare tradiţie în supercar-uri dovadă că prea puţină lume a auzit de Bolwell şi al lor model Nagari. Acest model a fost iniţial produs între 1969 şi 1972. Dar în 2008 la Melbourne australienii au prezentat o re-editare cu motor de 3.5 litri Toyota ce dezvoltă 295 CP.

sâmbătă, 12 iunie 2010



Cei din Noua Zeelandă au avut un singur campion de Formula 1, Danny Hulme şi acum au un singur supercar Hulme.F1, dedicat legendarului pilot. Acest model cântăreşte 980 kg şi are 600 CP dezvoltaţi de blocul V8, deci putem spune că este un supercar în toată regula.

vineri, 11 iunie 2010



Versiunea pe patru roţi a lui Speedy Gonzalez este acest Mastretta MXT. Conform mexicanilor care au făcut-o are un motor de 2.3 litri şi dezvoltă 200 CP, la o masă de 1.000 kg. Teoretic, poate atinge 100 km/h între 6 şi 7 secunde, nici ei nu ştiu exact...

joi, 10 iunie 2010

Top 10 Maşini sport necunoscute

Pe parcursul a 10 zile o sa postez un top10 despre masini, in fiecare zi cate o masina. SURSA:www.promotor.ro



Primul roadster românesc, dv/dt, poartă semnătura unor studenţi de la Facultatea din Iaşi. Cu un propulsor de la un 318 din 1987, acest model dezvoltă 113 CP şi, datorită masei de 620 kg ar trebui să sprinteze până la 100 km/h sub şase secunde.