sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Ce zici de un cutit ca asta?

Celebrul specialist britanic in arta supravietuirii si showmanul de televiziune Bear Grylls iti prezinta un nou cutit destul de util din ce am vazut. Admiratorii sai erau suparati pe el ca nu pot avea si ei un cutit de supravietuitor, asa ca Grylls a renuntat la cel vechi (cutitul S4 Survival Series) si a inceput un proiect in vederea crearii unei noi arme de supravietuire. 
Modelul nou fermecat si minunat se numeste Bear Grylls Ultimate Knife...denumirea era de asteptat as zice eu. Cutitul in cauza are tot o lama model "Drop Point" si tais convex, ambele caracteristici fiind ideale in maximizarea fortelor de taiere-frecare. In continuare cateva caracteristici speciale: 
  • lama este zimtata pe jumatate, fapt care ajuta mult in taierea franghiilor sau materialelor dure; 
  • manerul are un capat din otel masiv, foarte eficient pentru spart geamuri sau chiar pentru baterea cuielor;
  • de coarda atasata manerului este legat un fluier pentru a-ti anunta prezenta daca te ratacesti;
  • teaca este dintr-un plastic dur si rezistent, avand integrata o piatra de ascutit, un amnar de tip Ferrocerium, precum si o harta care reprezinta principalele instructiuni pe care trebuie sa le urmezi pantru a ramane in viata, fie ca esti ratacit in padure sau ai naufragiat in ocean.

5 comentarii:

Pato Basil spunea...

si cam cat costa o astfel de dracie?

George spunea...

Vechiul cutit era 700$ bucata...cred la asta a mai urcat ceva pretul.

Pato Basil spunea...

WOW! da din ce e facut aur?(bine daca ar fi din aur n-ar fi bun de nimic)

George spunea...

Daca ar fi de aur ar fi bun de pus in vitrina...dar nu cred ca asta e scopul sau.

andrew spunea...

mistooo rau un cutit ca ala :>, s-a gandit la toate bear, pana si la gaurelele alea din maner utile pt. a face o sulita, dar dupa cum a spus si el, sa speram ca nu va trebui utilizat ;)