sâmbătă, 13 septembrie 2008

Zece reguli de aur pentru marirea masei musculare


1.Inainte de a incepe seria de exercitii, faceti stretching si incalziti-va bine muschii! La incheierea programului faceti stretching si relaxati-va.

2.Pentru tonifierea muschilor e indicat sa faceti serii a cate 15 repetari.

3.Pentru marirea masei musculare, serii a cate10 repetari.

4.Pentru definirea masei musculare, serii a cate 5 repetari.

5.Odihniti-va intre serii! Daca faceti intre 12 si 15 repetari, atunci e bine sa luati pauze a cate 45-75 de secunde. In cazul in care faceti mai putin de 5 repetari, atunci pauzele vor fi de 2-5 minute.

6.Pentru a avea muschi bine lucrati nu aveti nevoie doar de exercitii! Trebuie sa va formati un program pe care sa-l respectati cu strictete: alimentatie corecta si somn. In plus e indicat sa tineti evidenta fiecarui antrenament pe care l-ati facut. Nu vi s-a intamplat nicioadata sa ajungeti la sala si sa nu mai tineti minte care grupa de muschi ati lucrat-o data trecuta?

7.Mancati mai mult de 3 mese pe zi, in cantitati mici, dar des. Cel mai bine ar fi sa va impartiti cele trei mese principale in cate doua fiecare.

8.Nu mancati inainte cu si dupa o ora de la antrenament. De asemenea e bine sa nu consumati lichide in cantitati mari imediat dupa ce ati terminat exercitiile pentru ca ele se vor retine cu usurinta in organism. Asteptati jumatate de ora.

9.Stretchingul va mareste forta. Incercati sa rezistati 20 secunde la fiecare repetare.

10.Durerea este modul prin care corpul va anunta ca faceti ceva in mod gresit. Daca persista mai mult de cateva zile, mergeti la doctor! Nu incercati s-o ignorati si sa lucrati o alta grupa de muschi care nu va dor.

Niciun comentariu: