joi, 15 septembrie 2011

Scara de valori a societății

''Despre scara de valori, multi sustin ca, in momentul de fata este rasturnata.
Ma intreb eu: “Cand a fost ea in picioare?”

Daca un om fura o gaina, celebrul gainar, pentru a-si hrani familia care este flamanda de o saptamana de zile… omul acela este un infractor periculos si primeste intre 3 si 7 ani de puscarie. Nu spun ca nu este un gest condamnabil, sa furi. Insa daca furi sute de mii de euro, milioane sau chiar miliarde esti considerat om de afaceri. Un adevarat business man face averi, nu conteaza cum...."

Poate te întrebi de ce sunt ghilimele pe textul de sus și nu o sursă în finalul articolului. Toată treaba e în felul următor, e un concurs marca pato în care eu preiau un articol și mă leg de el.
Bun! Scara de valori, sună bine, chiar foarte bine și de mult timp doream și eu să scriu despre asta și uite că acum pato mi-a dat ocazia. Scara asta, sărăcuța de ea, bine ar fi fost să fie răsturnată dar din păcate e cam ruptă. Ca să vorbești despre valori ale societății trebuie să o iei cu începutul, adică de la fiecare individ în parte. Carențele educaționale degradează mult ceea ce consideri tu ca individ ceva valoros, căci dacă tu asculți manele, scuipi pe jos, înjuri și te comporți anapoda cu siguranță nu e ok și nu poți avea mentori mai departe de guță, salam etc. Faza cu furatul de care vorbește și pato, personal cred ca la noi (în țărișoară) e ceva ce ține de adaptabilitate. De multe ori ii vezi pe la tv pe cei care au furat victimizându-se și spunând că au făcut asta pentru a le pune ceva copilașilor pe masă. Ei lucrurile nu stau chiar așa, pentru că punând pe masa azi o găină furată, mâine copilul va considera asta e ceva normal și va face la rândul său asa. Mereu sunt alternative la furt, dar trebuie parcurs un drum mai lung pe care un business man de exemplu nu e dispus sa-l facă. Ar mai fi multe de zis dar mă opresc aici, rămânând ca fiecare să înțeleagă ce poate.

Un comentariu:

Pato Basil spunea...

Iti multumesc pentru participare,verifica emailul!

E drept ca mai bine muncesti pentru o gaina... decat sa o furi dar ideea e ca prin anumite mijloace si situatii un hot nu mai este considerat hot de societatea in care traim si asta ma doare!