luni, 9 martie 2015

Vrei o casă doar a ta

Este în natura oamenilor să-și dorească să aibă unde locui, un spațiu ferit, unii privesc o casă ca locul care îi ferește de intemperiile vremii, alții găsesc acolo echilibru și iubire. Mulți semeni nu consideră că au nevoie de o locuință pentru a fi fericiți, pentru că în fond un loc unde să stăm împreună cu persoanele dragi nouă, este doar un loc, noi îi dăm o însemnătate.

Dar în actualitatea zilelor pe care le trăim cu toții îți vei da seama mai devreme sau mai târziu că vrei să te așezi la casa ta, ca vrei să ai o familie și automat acești doi mari piloni locuința și familia merg mână în mână, sunt doua jumătăți ale aceluiași întreg. Nu putem sta toată viața într-o chirie sau putem dar vom fi oare cu adevărat fericiti, ne vom simți împăcați? e doar ceva tranzitoriu către o casă a ta, pe care chiar tu ai proiectat-o, poate chiar tu ai construit-o și căruia îi poți spune acasă.

Conceptul de casă modernă este ceva relativ, ține doar de modernismul prezentului cu ceva accente spre un presupus viitor incert. Nimeni nu mai dorește acum o casă de chirpici, dar acum ceva ani buni erau foarte la modă, chiar și eco dacă ar fi să păstram trendurile din prezent. Astfel ajungem în situația de a căuta sau face proiecte de casă sau de a apela la o persoana care este specializată și care ne poate sfătui în această chestiune. Un alt aspect ce nu merită neglijat și de la care se începe este prețul, vrei să nu te coste o avere, vrei să fie o afacere bună, chiar dacă banii pe care îi investești în casă nu îi vei mai recupera probabil nici în situația în care o vei vinde. 

Recapitulând, îți dorești o locuință modernă, ieftină, în care să te simți ca acasă și proiectul potrivit poate fi la un pas de tine, poate fi mai aproape decât crezi. Trebuie doar să-ți dorești cu adevărat acest lucru și să începi să faci ceva în direcția asta.  

Niciun comentariu: