duminică, 10 iulie 2011

Boardwalk Empire, un serial genial

Boardwalk Empire este o adaptare după un capitol din cartea „Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City”, de Nelson Johnson, despre pivotul mafiei din Atlantic City, în America anilor 20 – politicianul Enoch „Nucky” Thompson. Adaptarea este semnată de scenaristul din spatele Clanului Soprano, Terence Winter.
În epoca prohibiţiei, stăpânul incontestabil al Atlantic City-ului – o staţiune pe plaja din sudul oraşului New Jersey – era trezorierul oraşului, Enoch „Nucky” Thompson (Steve Buscemi), deopotrivă politician şi gangster. Datorită poziţiei sale strategice la malul mării, la câteva minute de Philadelphia, câteva ore de New York şi mai puţin de o zi cu maşina de Chicago, oraşul era intersecţia perfectă pentru traficanţii de rom, iar Nucky Thompson a profitat din plin de asta.
Împreună cu fratele său Elias (Shea Whigham), şeriful oraşului, şi un grup de mafioţi, Nucky a ocupat o poziţie de nişă, fiind dispus la afaceri cu oricine, de la Arnold Rothstein (Michael Stuhlbarg) şi „Big Jim” Colosimo (Frank Crudele), la „Lucky” Luciano (Vincent Piazza) şi Al Capone (Stephen Graham).
În serial mai apar Michael Pitt, în rolul lui Jimmy Darmody, fostul protejat şi şofer al lui Nucky,Michael Kenneth Williams (Chalky White, liderul comunităţii afro-americane din oraş) sau Paz de la Huerta (iubita lui Nucky).
Sursa: www.filmreporter.ro

Niciun comentariu: