miercuri, 1 iulie 2009

Mobilul iti tradeaza caracterul

Genul de sonerie pe care il alege posesorul unui telefon mobil, precum si felul in care acesta vorbeste la aparat spun multe despre felul de a fi al proprietarului.
Expertii psihologi explica faptul ca, atunci cand ne alegem o anumita melodie sau ton pentru telefonul mobil, subconstientul ne dezvaluie gusturile, atitudinea noastra fata de noi insine si fata de altii si, nu in ultimul rand, o parte din lumea noastra interioara, nearatata publicului. Pe scurt, sunetul mobilului reprezinta o parte importanta a imaginii pe care ne-o cream.

GROHAITUL SEFULUI
De asemenea, posibilitatea de a-i personaliza pe apelanti prin sunete diferite constituie o minunata metoda psihoterapeutica. De pilda, daca cineva are boala pe seful lui, nici o alta razbunare nu ii da o satisfactie mai mare decat aceea de a asocia numarul de telefon al "boss-ului" cu o sonerie ce reproduce grohaitul porcului.

CLASIC SI ECHILIBRAT
O sonerie reproducand fragmente de muzica simfonica, opera sau balet indica faptul ca posesorul telefonului mobil este o persoana cu un excesiv simt al proportiilor, care face tot ceea ce trebuie facut in felul in care trebuie facut. O asemenea persoana prefera sa traiasca in armonie cu mediul, iar cand devine apatica, se cufunda in autoanaliza si e in stare sa evite sau sa iasa rapid din crizele de depresie. S-a constatat insa ca persoanele care aleg muzica clasica pentru telefoanele lor nu au prea multe cunostinte despre acest domeniu sau despre arta in general.

CLARITATE PE FRECVENTA JOASA
Sunetele puternice, de frecventa joasa ale soneriei mobilului, cele care reproduc acorduri de chitara sau o sonerie standard, netransformata, arata ca este vorba despre o persoana careia ii plac lucrurile exacte si sa aiba in jur oameni de incredere. In general, o astfel de persoana cauta pacea si echilibrul si nu ii place sa fie vazuta de ceilalti ca fiind lipsita de incredere si stapanire de sine. Din cand in cand, ii trateaza pe cei din jur ca pe fiinte inferioare ei.

EXCENTRICII
Persoanele excentrice aleg pentru soneria celularului lor replici din filme de desene animate, diferite sloganuri, onomatopee sau melodii epatante. Asemenea persoane capricioase si fanteziste nu comenteaza niciodata regulile ce li se impun, ci protesteaza prin gesturi sau atitudine fata de ceea ce nu le convine. E stiut, de altfel, ca excentricii exagereaza in preferinte si tot ce fac, vrand sa-si impuna cu orice pret optiunile lor, chiar daca isi dau seama ca au intrecut masura.

CONFORMISTII IUBESC ROCK-UL
Rock-ul clasic, ca "Rolling Stones" sau "Beatles", denota ca posesorul mobilului este o persoana care iubeste ordinea si disciplina si se supune de bunavoie regulilor ce i se impun, fiind prin excelenta un conformist. Nu-i place sa fie jignit si este, adesea, un meloman convins. Melodii din filme cunoscute, reproduse de soneria telefonului mobil, arata ca avem de-a face cu persoane previzibile, carora le place sa faca impresie, dar cel mai mult, sa se bucure de efectul produs.

SENTIMENTALII CONSERVATORI
Soneriile din colectia melodiilor romantice sau cea disco, din anii '80, vorbesc despre sentimentalii conservatori incurabili, lesinati dupa siguranta si comfort. Aceste persoane ar prefera sa leneveasca in tihna alaturi de familie, in locuri mai retrase, departe de zgomotul si agitatia citadina, insa sunt incercati de sentimentul izolarii si de depresie, odata ajunsi in astfel de locuri.

AVANGARDISTII

Persoanele care prefera sonerii cu muzica rock moderna sunt persoane avangardiste sau cel putin in pas cu ultimele noutati in domeniile lor de interes. Sunt genul de persoane care se plictisesc cel mai putin, gasind intotdeauna ceva care sa le amuze. Cei care prefera numai hit-urile de ultima ora sunt persoane impulsive, care se entuziasmeaza foarte repede, dar carora le piere avantul la fel de repede.

ATENTIE LA CUM TINETI TELEFONUL!

Nu numai soneriile mobilelor divulga caracterul proprietarului, ci si felul in care
el raspunde si vorbeste la telefon. Daca il ia in mana dreapta si il duce tot la urechea dreapta, este o persoana sincera, de incredere si comunicativa. Daca il ridica cu stanga si il duce la urechea dreapta sau invers, persoana este sfioasa, lipsita de incredere in sine. Daca sta in picioare si ramane tot asa si dupa ce raspunde, este o persoana directa, hotarata si care se concentreaza fara eforturi. In fine, daca persoana care raspunde la telefon tine mobilul drept, fara sa-si apropie gura de microfon, trecandu-si in acelasi timp mana libera peste frunte sau prin par, este genul de persoana care se simte in deplina armonie cu ea insasi si cu toata lumea.

Niciun comentariu: