vineri, 12 iunie 2009

Ritualuri ciudate de imperechere a animalelor


Imperecherea girafelor
Girafelor se place sa se imprecheze cu cat mai multi parteneri, ei pot face avansuri oricarei femele girafefara sa-si faca griji ca va fi atacat de un alt mascul protector. Girafele se imperecheaza tot timpul anului , iar estrusul apare la femei la femei o data la doua saptamani.
Masculul verifica “disponibilitatea” femelei in felul urmator: el va induce femelei o stare de urinare, iar acesta va degusta urina ca pe un vin bun. Daca urina are gust bun atunci acestia se vor impereche.

Imperecherea caracatitelor
Exista 289 de caracatite in lume, iar femela caracatita se va imperechea decat o singura data pe parcursul vietii. Penisul unui mascul caracatita se numeste hectocotylus si se formeaza la cea de-a treia tentacula pe partea dreapta. Masculul isi va pierde penisul in timpul imprecherii, dar nu va faceti griji, exact in perioada urmatoarei imperecheri ii va creste unul nou .

Imperecherea maimutelor mamac
Se pare ca nu numai oamenii ofera favoruri in schimbul placerilor. Masculul mamac ofera hrana femelor sperand in felul acesta ca se va imperechea cu el. Ce este mai ciudat este ca uneori maimutele mamac isi ataca parterul de sex chiar in timpul actului imperecherii. Care moment este mai bun pentru razbunare decat atunci cand dusmanul este ocupat cu altceva important?

Imperecherea cobrelor regale
In timp ce isi urmareste viitoarea partenera, masculul emana un miros specific, astfel anuntandu-si femela ca este gata de imperechere. Daca aceasta accepta atunci cei doi se vor imperechea. Totusi masculul trebuie sa fie foarte atent la tehnicile folosite in timpul imperecherii. Daca femela nu e multumita e posibil ca acesta sa devina o mica gustare pentru femela. Daca masculul are succes atunci el va sta langa femela pana cand puii acesteia vor iesi din oua.

Niciun comentariu: